Početna stranica » Reference » Proizvodnja unutarnje stolarije - Holzbau AG

Proizvodnja unutarnje stolarije - Holzbau AG

Holzbau AG u Mörelu obiteljsko je poduzeće s 50 godina iskustva u projektiranju, stolariji i inženjeringu drva. Bastian Bumann jedan je od članova obitelji. Kao IT i voditelj projekta odgovoran je za sve aspekte digitalizacije u tvrtki. Svojim znanjem optimizira tehničke procese i brine o održavanju CNC strojeva i informatičke infrastrukture.

holzbau-ag-bastian-bumann

"S BORM alatima postoje beskrajne mogućnosti, a ipak možete raditi učinkovito i konkurentno."

Bastian Bumann
Voditelj informatike i projekata u Holzbau AG

Tvrtka pod jednim krovom objedinjuje sve usluge, od projektiranja, organizacije i upravljanja gradnjom do izvedbe - kuće po sistemu ključ u ruke, male vikendice, najmodernije višekatnice ili elementarne konstrukcije kao i tradicionalne konstrukcije kuća od brvana dio su njihovog područja. Na velikom imanju nalazi se unutarnja stolarija i bravarska radnja gdje se uglavnom izrađuju stepenice i ograde. "Kao obrtnička tvrtka, možemo se prilagoditi individualnim zahtjevima kupaca. Ne postoji takva stvar kao što je montažna kuća ili gotovi proizvod”, naglašava Bastian Bumann.

Što proizvod postaje složeniji, manje se dovodi u pitanje podrijetlo, uvjeti proizvodnje, opskrbni lanci i usluga. Cijena ostaje glavni kriterij u drvnoj građevinskoj industriji. Bastian Bumann ipak vidi blagu tendenciju. Potražnja za održivošću raste – posebno među mlađim ljudima. U Gornjem Valaisu možete pronaći kuće od brvana koje postoje već 1.100 godina i još uvijek pohranjuju CO2. "Nadamo se da će se u centrima intenzivirati trend višekatne drvene gradnje i da će se zemljište pažljivije koristiti kao resurs."

"Važnost zanata se s vremenom promijenila", kaže Bastian Bumann. Umjetnost i vješto korištenje jednostavnih alata više nisu u fokusu, kao prije 50 ili 100 godina. Unatoč tome, obrtnik ostaje, po njegovom mišljenju, lokalna kontakt osoba za radove na izgradnji i njegova stručnost je cijenjena. Izazov za konstruktora drva je biti što je moguće individualniji, a pritom biti sposoban za učinkovitu proizvodnju.

Mladi inženjer drvogradnje oduševljen je kombinacijom digitalnog planiranja i CNC strojeva. "Postoje beskrajne mogućnosti, ali i dalje možete učinkovito i konkurentno raditi s ovim alatima." Budući da se sve više procesa udaljava od gradilišta, a rad u uredu i radionici zahtijeva više planiranja i pripreme, Holzbau AG se prije nekoliko godina odlučio za BormBusiness s licencama za radionicu. Nestrpljivi su poduzeti daljnje optimizacije kako bi u budućnosti zadržali svoju viziju "S drvom je sve moguće".

borm-reference-izrada-stolarije-holzbau-ag-1
borm-reference-izrada-stolarije-holzbau-ag-2
borm-reference-izrada-stolarije-holzbau-ag-3